HART VAN ZUID

In ’t Zuiderpark valt binnen de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Dat is de nieuwe naam voor het gebied rondom Zuidplein en AHOY. Na een complete metamorfose wordt dit het bruisende stadscentrum van Rotterdam-Zuid. Met een nieuw metro- en busstation, opgeknapt winkelcentrum Zuidplein, wandelboulevard, bioscoop, hotel, uitgebreid aanbod aan kunst en cultuur én tal van leuke restaurantjes en koffietentjes.

 

 

EEN SPLINTERNIEUW CENTRUM

Waar Hart van Zuid en het Zuiderpark samenkomen bouwen we in de natuurlijke omheining van bomen en water, de nieuwbouwwoningen In ’t Zuiderpark. Hier, midden in het groen, komt je nieuwe huis te staan. Maar het park is niet het enige wat In ’t Zuiderpark te bieden heeft. Hart van Zuid is een stadscentrum dat volledig getransformeerd wordt tot een prachtig stedelijk gebied. Een centrum dat ontzettend veel te bieden heeft én ook nog eens supergoed bereikbaar is richting alle andere wijken van Rotterdam. Wat er gaat gebeuren? We nemen je even mee…

OPENBAAR VERVOER

Het Zuidpleingebied wordt straks nóg beter bereikbaar met het openbaar vervoer. De gloednieuwe busterminal en het metrostation sluiten straks logisch op elkaar aan en komen uit in het vernieuwde winkelcentrum. Ook komt er een nieuwe fietsparkeergarage, die voor iedereen toegankelijk is. Onder de metrobaan vind je straks ruimten voor bedrijven en winkels. Denk aan horeca, een wasserij, een phoneshop of een fietsenmaker. Hiermee zijn er volop kansen voor jonge en bestaande ondernemers op Zuid en brengen we nieuw elan én gezelligheid in het gebied.

WINKELCENTRUM ZUIDPLEIN

Het bestaande winkelcentrum Zuidplein krijgt een stevige opknapbeurt en wordt met name lichter, beter toegankelijk en opener. Je zult er na de renovatie ook jouw favoriete winkels weer kunnen terugvinden. Precies datgene waar het winkelcentrum om bekend staat, krijgt een frisse nieuwe look en wordt uitgebreid. De bereikbaarheid van het winkelcentrum gaan we sterk verbeteren. Straks komt er een wandelpromenade van AHOY naar het winkelcentrum. Onderweg sluiten alle wegen aan op het openbaar vervoer. One stop shopping wordt straks no stop shopping!

DE BOULEVARD

Een boulevard met veel bomen en groen en vooral… weinig auto’s. Dat is het idee van de nieuwe Gooilandsingel die het AHOY-plein straks verbindt met het Plein op Zuid, waar je het Kunstenpand en de bioscoop aantreft. Onderweg kom je nieuwe lekkere eettentjes of een gezellige koffiebar tegen. Hier kun je nog even wat kunt drinken of eten voor de voorstelling. De Gooilandsingel is er straks vooral voor de mensen die er lopen. Auto’s zijn er ‘te gast’. Er rijden straks dus ook geen bussen meer in het voetgangersgebied.

KUNSTENPAND

Aan het Plein op Zuid komt het splinternieuwe Kunstenpand, dat niet alleen een theater heeft, maar ook een bibliotheek, ruimtes voor kunstexposities en een gezellig foodcourt. Het is de bedoeling dat er vanaf volgend jaar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat iets te doen is. Voor elk wat wils op het gebied van kunst, cultuur, lezen en leren.

AHOY

Sinds 2016 is er op Zuid hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe congrescentrum van AHOY. Het auditorium telt straks 2.750 zitplaatsen en 35 kleinere congres- en vergaderzalen. Ook het bestaande AHOY wordt gerenoveerd en krijgt meer functies. Straks kun je met 10.000 anderen genieten van je favoriete artiest, terwijl ernaast een chique conferentie wordt gehouden. Het nieuwe AHOY is in 2020 klaar voor gebruik.

ZWEMCENTRUM

Sinds begin 2018 is Zwemcentrum Rotterdam geopend in het voormalige deelgemeentekantoor van Charlois. Het pand wordt gezien als de ‘aanjager’ voor de ontwikkelingen van Hart van Zuid. Het splinternieuwe zwembad heeft een 25-meterbad en een 50-meter wedstrijdbad, die worden gebruikt voor wedstrijden en school- en recreatief zwemmen. Daarnaast zijn er horeca en een zwemsportwinkel te vinden.

BIOSCOOP

Ga je graag naar de film? Met de komst van een hypermodern Pathé naast Ahoy heb je de allerbeste films op loopafstand. Na een bezoekje bij een van de leuke restaurantjes in de buurt loop je zo door naar de film. Een heerlijk avondje uit zonder je druk te hoeven maken over de terugreis!

MEER OVER HART VAN ZUID

Wil je meer weten over alle ontwikkelingen in Hart van Zuid? Op de gebiedswebsite www.hartvanzuidrotterdam.nl lees je alles over de geschiedenis van de plek waar nu Hart van Zuid wordt gerealiseerd, lees je de verhalen die Hart van Zuid maken en bekijk je wat er allemaal te beleven is!
Naar website

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
Ontvang relevante updates over het project.

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.