Hoe zit het met de financiering van een nieuwbouwwoning in het Zuiderpark?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning zit de financiering/hypotheek anders in elkaar dan bij het kopen van een bestaande woning en dat kan voor vragen zorgen. Daarom heeft de WoonAdvies Groep in dit artikel de antwoorden gegeven op de meest gestelde vragen omtrent de financiering. Een hypotheek is maatwerk en voor iedere situatie anders, maar ze geven je graag alvast wat globale informatie.

Veelgestelde vragen:

Wanneer begin je met het regelen van de financiering?

Het is verstandig om, voordat je je inschrijft op een woning, alvast te oriënteren naar jouw financiële mogelijkheden. Als je op voorhand weet wat je maximaal kan lenen, weet je dus ook gelijk welke woning wel en niet binnen je budget valt. Inschrijven op een woning in het Zuiderpark is mogelijk van 16 oktober tot 30 oktober.

Als je de koop- en aannemingsovereenkomst voor jouw nieuwbouwwoning hebt getekend, is het tijd voor het rondmaken van de financiering. Na het tekenen van de koopovereenkomst, heb je hier ca. 2 maanden de tijd voor.

 

Vanaf wanneer ga je beginnen met het betalen van je nieuwe hypotheek?

Vanaf het moment dat  je naar de notaris gaat voor de aankoop van de grond ga je rente en aflossing betalen. Iedere keer dat er een nieuwe bouwfase start, betaal je aan de aannemer geld uit een bouwdepot dat de bank voor je bewaart. Je betaalt alleen rente over het geld dat je uit het depot hebt opgenomen. Zo ga je stapsgewijs steeds iets meer betalen. Als je woning is afgebouwd en je de sleutels krijgt, betaal je het volledige maandbedrag van je nieuwe hypotheek.

 

Hoe zit het met dubbele lasten?

Het betalen van je hypotheeklasten begint dus al voordat je in de nieuwe woning kunt gaan wonen.
Voor veel mensen ontstaan hierdoor dubbele lasten. De hypotheek of huur van je huidige woning stopt immers pas als je bent verhuisd naar je nieuwbouwwoning en je de huur hebt opgezegd of de woning verkocht hebt. Niet iedereen kan die dubbele lasten zomaar betalen. Het kan dan handig zijn om deze lasten gedeeltelijk mee te financieren in de nieuwe hypotheek.

 

Kan je meer lenen met een nieuwbouwwoning?

De woningen In Het Zuiderpark worden energiezuinig gebouwd, hierdoor ontstaan extra mogelijkheden voor de financiering. Dit wordt ook wel de extra leencapaciteit genoemd. Vraag naar de voorwaarden bij je financieel adviseur om te zien wat op jouw situatie van toepassing is.

 

 

Financieel advies

Woonadvies Groep is volledig onafhankelijk, daarom kunnen ze de geldverstrekker kiezen die het beste bij jouw situatie past. Wil je weten of het kopen van een woning in het Zuiderpark voor jou haalbaar is of ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor de extra leencapaciteit? Je kan dan vrijblijvend contact opnemen met de Woonadvies Groep!

Daarnaast is de Woonadvies Groep aanwezig bij de start verkoop op woensdag 16 oktober a.s., daar heb je ook de gelegenheid om je te oriënteren naar jouw financiële mogelijkheden.

 

Neem contact op met Woonadvies Groep

 

Dit artikel is geschreven door: