VERKOOPPROCEDURE IN 'T ZUIDERPARK

Op woensdag 16 oktober 2019 start de verkoop van de 42 nieuwbouw woningen in Fase 1 van In Het Zuiderpark. Wil je weten hoe de verkoop van de woningen precies in zijn werk gaat? En ben je benieuwd naar de verwachte start bouw? In 9 eenvoudige stappen leggen we je alles uit over de verdere procedure van Fase 1!

1 BEZOEK HET START VERKOOP EVENT

 

De start van de verkoop kan je zien als de ‘onthulling’ van alle verkoopdocumentatie. Vanaf dit moment presenteren we alle informatie, de plattegronden, de prijzen per woning, de brochure etc.

Op woensdag 16 oktober a.s. vindt de Start Verkoop van Fase 1 plaats in het restaurant LISA, gelegen aan het Annie M.G. Schmidtplein 4 in Rotterdam. Je bent tussen 17.00 en 20.00 uur van harte welkom. Tijdens het Start verkoop event kom je alles te weten over de 42 woningen in Fase 1 van In Het Zuiderpark. Laat je verrassen door de groene en kindvriendelijke uitstraling, de omgeving en kwaliteit van de woningen. Het verkoopteam van In ’t Zuiderpark is aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden. Je kan je hier aanmelden voor dit event. Kan je er niet bij zijn? Jammer, maar geen probleem, vanaf de start verkoop is de informatie ook online te downloaden.

Na de start verkoop heb je max. 2 weken de tijd om de documentatie goed door te nemen en een uiteindelijke keuze te maken voor welke woning jij je wilt inschrijven.

2 DIGITAAL INSCHRIJVEN VOOR JOUW DROOMWONING

Wil je in aanmerking komen voor een woning in Fase 1? Dan kan je je vanaf 16 oktober vanaf 17.00 uur online inschrijven via deze website. De inschrijftermijn loopt vanaf Start Verkoop en eindigt op woensdag 30 oktober a.s. om 12.00 uur. Inschrijven kan alleen online door tijdig, op het digitale inschrijfformulier je voorkeur voor één of meerdere bouwnummers aan te geven. De ingevulde informatie zal strikt vertrouwelijk behandeld worden. Je ontvangt online een bevestiging van je inschrijving. Het inschrijfformulier is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Er is maar één inschrijving per huishouden toegestaan.

Exterieur-Parkwoning-In-het-Zuiderpark-Nieuwbouw-Rotterdam-Zuid

3 TOEWIJZEN WONINGEN

Nadat de inschrijving is afgelopen, wijzen wij de woningen toe. Dit gebeurt op basis van de op het inschrijfformulier verstrekte informatie. Onjuiste of onvolledig verstrekte gegevens kunnen je inschrijving ongeldig maken. Bij de toewijzing worden zoveel mogelijk eerste keuzes aan de woningen toegekend. Uiterlijk 8 november krijg je via de telefoon of e-mail te horen of je wel of geen woning toegewezen hebt gekregen.

4 EEN OPTIE OP EEN WONING OF RESERVEKANDIDAAT

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan bellen we jou uiterlijk 8 november en bevestigen wij de optie op de toegewezen woning. Ook maken wij een afspraak met je voor een optiegesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je de volledige verkoopinformatie waaronder alle contractstukken van de woning. Mocht je nog enthousiaster zijn geworden na dit optiegesprek, kan je de optie omzetten in een koop, door het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Dit gebeurt tijdens een tweede afspraak, het koopgesprek.

Heb je, ondanks je tijdige inschrijving, geen woning toegewezen gekregen? Dan word je hier uiterlijk 8 november per e-mail over geïnformeerd en kom je automatisch op de reservelijst. Inschrijfformulieren die na de sluiting van de inschrijftermijn binnenkomen, worden niet meegenomen in de toewijzing. Deze worden automatisch aan de reservelijst toegevoegd, ná de inschrijvers die het inschrijfformulier wél op tijd hebben ingediend, maar geen woning toegewezen hebben gekregen.

 

5 OPTIEGESPREK

De eerste afspraak is het optiegesprek, dit heb je met één van de verkopend makelaars. Tijdens dit eerste gesprek nemen we het project en de woning met je door, bekijken de optiemogelijkheden voor het huis en nemen je mee in de planning en de te nemen stappen in het verkoop proces. Je hebt nu een optie op een woning, het betreffende bouwnummer is dus speciaal voor jou gereserveerd. Na afloop van het optiegesprek plan je een vervolgafspraak in, het koopgesprek. Deze afspraken volgen elkaar na circa 2 weken op. In de tussentijd heb jij 1 week bedenktijd om de zaken voor jezelf op een rij te zetten en eventueel financieel advies in te winnen, mocht je dat nog niet hebben gedaan.

6 TEKENEN KOOP- EN AANNEMINGSOVEREENKOMST

Heb je besloten de woning te kopen, dan kan het koopgesprek doorgaan! Tijdens deze afspraak wordt de koop- en aannemingsovereenkomst doorgenomen en uitgelegd. In deze overeenkomst worden ook al de door jou gekozen grote opties meegenomen. Ben je het overal mee eens, dan zet je je handtekening en is de woning van jou!

Binnen een maand na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst zal onze wooncoach contact met je opnemen voor een afspraak over het verdere meer- en minderwerk en uitleg over de showrooms.

 

7 RONDMAKEN FINANCIERING

Na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst heb je ca. 2 maanden de tijd voor het rondmaken van de financiering van jouw woning. Dat kan bij een financieel adviseur / hypotheek verstrekker van eigen keuze. Meer weten over de financiering bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

Lees hier meer over de financiering

 

8 OPSCHORTENDE VOORWAARDEN VERVULD EN NAAR DE NOTARIS

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning worden in de koop- en aannemingsovereenkomst vaak opschortende voorwaarden opgenomen. Dit is ook bij In ‘t Zuiderpark het geval. Dit zijn voorwaarden waaraan wij nog moeten voldoen, alvorens we daadwerkelijk met de bouw van je woning kunnen starten. Denk hierbij o.a. aan een onherroepelijke omgevingsvergunning voor de bouw van het project en het voor-verkooppercentage van 70%. Zodra alle opschortende voorwaarden uit de overeenkomst zijn vervuld, kan je naar de notaris. Daar vindt de daadwerkelijk eigendomsoverdracht plaats van de grond. Daarna kan de bouw starten.

9 START BOUW

Voor de 42 woningen in Fase 1 verwachten we in maart van 2020 te kunnen starten met de grondwerkzaamheden. Dit is welliswaar nog een prognose, want dit is afhankelijk van de verkoopsnelheid van de woningen en de procedures omtrent de vergunning. Zodra de bouw start, zullen we dit samen met alle kopers vieren tijdens een start bouw feest. Een ideale gelegenheid om je buren te leren kennen! Op het moment dat we starten met de bouw, ontvang je van ons een prognose oplevering van je woning en deze wordt tijdens de bouwperiode steeds nauwkeuriger.